De docenten

De DOCENTRAAD

Wie zijn de monitoren / docenten? Dit zijn een groep mensen die al enkele jaren ervaring hebben op de tatami of in de lichamelijke opvoeding, en bereid zijn om deze ervaring ten dienste van de Shihan aan te wenden. Zij helpen hem op de tatami in de school / afdeling, sportdagen van diverse scholen, initiaties, stages, sportkampen, enz. en zijn bereid tot voortdurende bijscholing. De interesse reikt dan ook verder dan strikt 2 à 3 uur trainen.

De Docenten

Shihan-Hanshi

Guy De Waële

Senseï-Renshi

Christophe De Waële

Senseï’s

Senseï Ginel De Roover

 

 

Hosa Eddy Bockland

 Hosa’s

Hosa Stefan Hoffman

 

 

Hosa Jan Van Laere

 

Sempaï Freddy De Windt

Sempaï’s

 

Sempaï Jordi D’Hondt

Sempaï Geoffrey Vandeputte

 Sempaï Nils De Smet

Sempaï Kevin Tempels

Sempaï Frank Van Belleghem

Sempaï Luc D’Hondt

Sempaï Koen Vandevyver

 

 

Kohaï’s

momenteel geen

 

Voorwaarden

1. Hulpmonitor

Het toetreden tot het monitorenteam gebeurt via een monitor die peter of meter wordt en bovendien mee instaat voor zijn/haar verdere begeleiding. Je kan lid worden als je je groene gordel (3° kyu) behaald hebt en je minimum 16 jaar bent. Hulpmonitoren krijgen de naam KOHAI , een japanse term voor jongere of lagere in een organisatie.

2. Monitor

Om monitor te worden moet je minstens 2 jaar hulpmonitor zijn en bovendien je bruine gordel (1° kyu) behaald hebben. Een monitor krijgt de benaming SEMPAI , japans voor “oudste”.

3. Assistent

Zij die hun zwarte kimono verdiend hebben en en hun zwarte gordel behaald hebben worden de rechtstreekse assistenten van de Shihan. Zij krijgen de benaming HOSA , japanse term voor assistent van de leraar (vanaf 1° dan). Zij staan de Shihan met raad en daad bij in ons ju-jitsu gebeuren.

4. Leraar

Een volgende stap is van Hosa naar SENSEI . Een sensei is een term die gebruikt wordt in de japanse vechtkunsten om leraar of instructeur aan te duiden. Over het toekennen van deze titel kan alleen de Shihan beslissen. Renshi is de eerste assistent naast de Shihan.

5. Meester-leraar

De japanse benaming voor Meester-leraar is SHIHAN , een titel die een meester aanduidt in de japanse vechtkunsten.
De Shihan heeft 6e dan of hoger en sommigen leiden hun eigen school of stijl.

Plaats op de tatami.