De docenten

De DOCENTRAAD

Wie zijn de monitoren / docenten? Dit zijn een groep mensen die al enkele jaren ervaring hebben op de tatami of in de lichamelijke opvoeding, en bereid zijn om deze ervaring ten dienste van de Shihan aan te wenden. Zij helpen hem op de tatami in de school / afdeling, sportdagen van diverse scholen, initiaties, stages, sportkampen, enz. en zijn bereid tot voortdurende bijscholing. De interesse reikt dan ook verder dan strikt 2 à 3 uur trainen.

De Docenten

 Shihan-Hanshi

 

Guy De Waële

9de Dan

 
Sensei-Renshi

 

Christophe De Waële

5de Dan

Senseï’s

Senseï

 

Ginel De Roover

3de Dan

 

 

Hosa’s 

 
Hosa

 

Stefan Hoffman

2de Dan

 

 

Hosa

 

Eddy Bockland

1ste Dan

 

 Hosa

 

Jan Van Laere

1ste Dan

 

 

 

Hosa

 

Frank Van Belleghem

1ste Dan

 

 

 

 

Sempaï

Geoffrey Vandeputte

1ste Kyu

 

 

Sempaï’s

 

 

 

Sempaï

Erwin Van Greveling

2de Kyu

Sempaï

 

Kurt Rasschaert

2de Kyu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sempaï

 

Freddy De Windt

1ste Kyu

 

Sempaï

Marieke Deprez

2de Kyu

 

 

 

Kohaï’s

nihil

Docenten Nunchaku

 

Voorwaarden

1. Hulpmonitor

Het toetreden tot het monitorenteam gebeurt via een monitor die peter of meter wordt en bovendien mee instaat voor zijn/haar verdere begeleiding. Je kan lid worden als je je groene gordel (3° kyu) behaald hebt en je minimum 16 jaar bent. Hulpmonitoren krijgen de naam KOHAI , een japanse term voor jongere of lagere in een organisatie.

2. Monitor

Om monitor te worden moet je minstens 2 jaar hulpmonitor zijn en bovendien je bruine gordel (1° kyu) behaald hebben. Een monitor krijgt de benaming SEMPAI , japans voor “oudste”.

3. Assistent

Zij die hun zwarte kimono verdiend hebben en en hun zwarte gordel behaald hebben worden de rechtstreekse assistenten van de Shihan. Zij krijgen de benaming HOSA , japanse term voor assistent van de leraar (vanaf 1° dan). Zij staan de Shihan met raad en daad bij in ons ju-jitsu gebeuren.

4. Leraar

Een volgende stap is van Hosa naar SENSEI . Een sensei is een term die gebruikt wordt in de japanse vechtkunsten om leraar of instructeur aan te duiden. Over het toekennen van deze titel kan alleen de Shihan beslissen. Renshi (vanaf 4de Dan) is de eerste assistent naast de Shihan.

5. Meester-leraar

De japanse benaming voor Meester-leraar is SHIHAN , een titel die een meester aanduidt in de japanse vechtkunsten.
De Shihan heeft 6e dan of hoger en sommigen leiden hun eigen school of stijl.